top of page

5 TIPS VOOR LEUKE VERRASSINGEN

die minder impact op het milieu hebben
Elsje%20Meijler%20X%20Brand%20Portraits-

DUURZAAM DILEMMA: CADEAUS

Je doet je best om een cadeau uit te zoeken waar de jarige, de net verhuisde, of het pasgetrouwde stel heel blij mee gaat zijn. Je leeft je in, in hun smaak, hun interesse en zoekt iets wat bij hen past. Nu veel mensen bewuster bezig zijn met het kopen van spullen heeft het cadeau moment een extra lading gekregen. Een dilemma voor de gever en de ontvanger. Want wat zet je op je verlanglijstje als je geen spullen nodig hebt? En wat geef je als iemand niets wil? Hier zijn 5 tips voor je voor het vinden van een super leuk duurzaam cadeau:

1

GEEF IETS DAT OP GAAT

Een lekker drankje, een mooie bos (lokale) bloemen, een heerlijk geurende shampoo bar. Iets waar de jarige echt blij mee is en dat voor weinig/geen afval zorgt. 

2

GEEF EEN ERVARING

Ga iets leuks doen. Een dagje naar een tentoonstelling, een concert of een uitgebreide picknick. Een persoonlijke picknick in het park heeft misschien wel meer waarde dan een heel duur cadeau. (Nog een budget tip ook!)

3

KIES EEN DUURZAAM PRODUCT

Denk aan microplastic vrije beautyproducten, schrijfwaren van gerecycled materiaal of een mooie pen die je kunt her-vullen en dus langer kan gebruiken. Hoe mooi is het als je naast een prachtig cadeau ook een mooie boodschap mee kan geven? 

4

GEEF EEN MOOI GEBAAR

Bijvoorbeeld een bijdrage aan een goed doel, of een symbolische aankoop van een kip op een kinderboerderij. Dat soort dingen. Iets wat je niet zo snel zelf koopt. Dus extra leuk om cadeau te krijgen!

5

MAAK HET PERSOONLIJK

Hoe leuk is het om iemand te verrassen met iets dat je zelf gemaakt hebt? Denk aan zelfgemaakte kokoskoekjes, zelfgemaakte jam, of een stekje van jouw eigen plant? Persoonlijker kan het toch niet?

4.jpg

DUURZAME CADEAUS, 'HOT OR NOT'?

Lange tijd hadden de onderwerpen ‘duurzaamheid’ en ‘eco’ een stoffig imago. Dit is inmiddels écht oud nieuws. Vandaag ben je helemaal bij als je voor verantwoorde keuzes gaat. Keuzes die passen bij een bewuste en evenwichtige identiteit. 

Niet alleen het cadeau is belangrijk maar zeker ook het verhaal erachter. Samen met jouw tijd en aandacht geeft een mooie boodschap een geweldige extra waarde aan je cadeaus! 

de_groene_planner_5.jpg

Ben je benieuwd naar onze duurzame producten?

Heb je nog vragen of zou je graag wat extra advies willen? Neem contact met ons op!

bottom of page