top of page

LETTERS TEKENEN, HOE DOE JE DAT?

5 TIPS OM GOED VAN START TE GAAN
Elsje%20Meijler%20X%20Brand%20Portraits-

HANDLETTERING

Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Handlettering. Het ziet er prachtig uit, en is zowat een kunstwerk. Maar hoe doe je dat nou? Hier zijn 5 tips voor jou om goed van start te gaan:

Elsje%20Meijler%20X%20Brand%20Portraits-

1

OEFENEN!

Maak eens wat dingen na, of trek letters over. Hierdoor kun je veel verschillende stijlen proberen en controle krijgen over je pen bewegingen. Door te doen leer je en krijg je het steeds beter onder de knie.

OEFENEN!

Maak eens wat dingen na, of trek letters over. Hierdoor kun je veel verschillende stijlen proberen en controle krijgen over je pen bewegingen. Door te doen leer je en krijg je het steeds beter onder de knie.

2

CONSISTENTIE

Zijn er schuine letters? Maak ze allemaal even schuin. En maak de letters even groot. Je kan evt. een hulplijntje zetten om jezelf daarbij te helpen. Let ook op de witruimte (het lege stukje) tussen de letters. Als die ongeveer even groot is creëer je rust. Door consistent te zijn, zorg je voor een mooi, strak eindresultaat.

3

CENTREER JE TEKST OP HET VEL

Hoe krijg je je een tekst in het midden? Soms is het fijn om een tekst eerst even op een kladblaadje te schetsen, dan weet je hoe veel ruimte de tekst ongeveer gaat innemen. Zo kan je beter inschatten waar je gaat beginnen op het papier​. Schroom niet om met potlood hulplijntjes te zetten. Later gum je die gewoon uit en zie je er niets meer van!

4

TEKEN MET DAADKRACHT

Maak vloeiende lijnen. Je hoeft niet snel te schrijven, maar wel met enige daadkracht! Wees niet bang om het verkeerd te doen. Fouten maken hoort bij het leerproces, dus laat je daar niet door remmen. Alleen door veel te oefenen krijg je meer zelfvertrouwen met handlettering.

5

GEBRUIK GOED MATERIAAL

Een punt die weinig inkt geeft of papier dat gekreukeld is, dat werkt niet fijn. Zorg ervoor dat je je niet hoeft te ergeren aan dat soort dingen. Je krijgt mooier resultaat als je ook met mooi materiaal werkt. Dus doe jezelf een plezier en maak jezelf blij met een set mooie pennen en stiften, en een mooi notitieboekje met goed papier. Ook leuk om op je verlanglijstje te zetten!

Elsje%20Meijler%20X%20Brand%20Portraits-

WAAR KOMT HANDLETTERING VANDAAN?

Monniken schreven in de Middeleeuwen (500 tot 1500) boeken met de hand. Het was belangrijk dat het handschrift netjes en goed leesbaar was. Tegenwoordig hebben we computers, printers en drukkers en zijn we het ambacht van het 'handletteren' weer gaan herwaarderen. 

De handschriften die je op social media

voorbij ziet komen kunnen jaloersmakend mooi zijn. En cafes en winkels gebruiken letters steeds vaker op krijtborden en etalage ramen. Handlettering kan naast dat je lekker creatief bezig bent, ook een soort meditatieve werking hebben.

 

Probeer het maar eens!

de_groene_planner_3.jpg

Ben je benieuwd naar onze duurzame producten?

Heb je nog vragen of zou je graag wat extra advies willen? Neem contact met ons op!

bottom of page