MAANDPLANNER
Tips en inspiratie, hoe kun je de maandplanner optimaal gebruiken?

Om verschillende projecten langs elkaar te plannen, of projecten een te pakken die langer dan een week vooruit in de tijd liggen kun je de maand overzichten gebruiken. Geef in de maandplanner aan wanneer je een beplaald doel bereikt wilt hebben. Bedenk dan per project welke stappen er aan vooraf gaan om dat doel te bereiken. Die losse stappen geef je een plek in je maandplanner. Zo krijg je een helder beeld van of iets haalbaar is of niet, en help je jezelf om een doel ook daadwerkelijk te behalen.
HOE GEBRUIK JE EEN MAANDPLANNER?
HOE BEHAAL JE
In dit voorbeeld zie je


PLAN JE JAAR OP DE MUUR
Op de 'te doen' lijsten houd je alles wat je wilt/moet doen bij. Je kan al je taken achterelkaar noteren of ze in verschillende categorieën indelen. Bijvoorbeeld werk/privé of per project. Wat jij handig vindt! De taken deel je in op een dag in je weekoverzicht. Zodra je deze een plek hebt gegeven in je weekplanning dan kun je de cirkel voor de taak inkleuren. Zo weet je dat die taak is ingepland. Heb je 'm afgerond? Dan mag je 'm doorstrepen! Komt er iets bij? Vul de lijst aan. Pak per week een nieuwe 'te doen' lijst. Zo houd je het overzichtelijk. Popt er een 'te doen' taak op die voor volgende week is? Schrijf deze dan alvast op de nieuwe 'te doen' lijst. Dan is het uit je hoofd en vergeet je het niet. Volgende week kom je 'm vanzelf tegen.
​
Aan het eind van de week kijk je naar je 'te doen' lijst. Alles wat nog niet is doorgestreept neem je mee naar de nieuwe 'te doen' lijst voor volgende week. Zijn er dingen die je maar mee blijft nemen? Vraag jezelf dan af of dat punt ook écht gedaan moet worden. En kun je het ook uitbesteden? Of ben je het aan het uitstellen en moet je even doorbijten en het gelijk gaan doen?
SOCIAL MEDIA INPLANNEN
Soms heb je van die dagen dat de tijd door je vingers glipt. Deze tool helpt je om grip te houden op jouw dag. Je kunt hier jouw afspraken per dag noteren én je kunt jezelf een bepaalde tijd voor een taak geven. Als je ergens een dag de tijd voor hebt, ben je daar vaak ook een dag mee bezig. Zegt iemand: 'Dit is een spoedje, zo snel mogelijk af!' dan kost het je misschien maar een half uur. Door voor jezelf korte deadlines te stellen daag je jezelf uit om extra effectief te werken. Wij doen het zo:
Aan de linker kant maak je vooraf een planning. Wees realistisch maar maak het wel uitdagend voor jezelf. Aan de rechterkant kun je gedurende de dag eventuele wijzigingen noteren. Komt er iets tussendoor? Kijk dan naar wat je vooraf had bedacht en hoe je dat zo handig mogelijk kan aanpassen. Misschien schuif je iets door naar morgen of kun je ergens nog wat tijd vanaf snoepen?
