top of page
Elsje Meijler X Brand Portraits-6.jpg

ONS VERHAAL

"Écht overzicht creëren kan wat mij betreft niet zonder papier. Met de producten van De Groene Planner kun je jouw dag indelen. Precies zoals je wilt. En kun jij je houden aan jouw gestelde doelen. Met mooie en fijne schrijfwaren van duurzaam materiaal. Producten die je zonder schuldgevoel kunt kopen, geven, krijgen en gebruiken."

Elsje Meijler

Oprichter De Groene Planner

HOE HET BEGON

De Groene Planner is opgericht door Elsje Meijler in 2020. Haar wereld veranderde door de maatregelen die werden genomen om het virus te stoppen. Geen reistijd, veel thuis blijven en dus tijd over. Die tijd heeft ze geïnvesteerd in het opzetten van dit merk.

IMG_1646.jpg

"Ik geniet ervan om nieuwe producten te maken. Producten waar mensen blij van worden. Het is nu zo normaal om iets te importeren vanuit een ver land. Er worden steeds nieuwe grondstoffen gewonnen terwijl er al heel veel in omloop is. Dat voelt voor mij soms scheef. 

 

Met De Groene Planner ben ik op een andere manier met het ontwikkelen van nieuwe producten bezig. En hoop ik veel mensen blij te maken."

Elsje Meijler

Oprichter De Groene Planner

CIRCULAIR DESIGN

In de natuur is er een duidelijke afval kringloop. Een boom maakt blaadjes die in de herfst weer vallen. Die gevallen blaadjes zijn vervolgens de voeding voor de boom om nieuwe blaadjes te kunnen maken. De boom produceert niets te veel, gebruikt geen nieuwe grondstoffen en heeft alles wat nodig is in de buurt. Bij massaproductie is deze kringloop van materialen niet altijd meer in stand. Wanneer je deze circulariteit in je totale product waarborgt, spreek je over een circulair product. Zo'n product wordt van gebruikte grondstoffen gemaakt en na het gebruik blijft er geen afval over. Alle materialen vergaan of worden opnieuw gebruikt. De waarde van het materiaal blijft in de gehele cyclus gelijk. 

Een prachtige ambitie waar wij als de Groene Planner ontzettend veel waarde aan hechten. Maar in de praktijk is soms niet het ultieme haalbaar. Onze producten worden grotendeels gemaakt van recycled materiaal en we geven de gebruiker zo veel mogelijk informatie om het product op een goede manier te recyclen. Heb jij ideeën of tips hoe wij onze producten nog beter kunnen maken? Neem dan contact met ons op!

infographic_waardebehoud materiaal3.png

ONZE PRODUCTEN ZIJN:

de_groene_planner_5.jpg
  • gedrukt op Veezel papier (deels recyclede vezels en deels gemaaid bermgras)

  • geprint met biologische inkt
    (De oliën in de inkt zijn op plantaardige basis)

  • gemaakt van ongebleekt papier

  • niet gelamineerd met een plastic coating

  • van grondstof tot eindproduct 'Made in Holland'

ONS PAPIER

Samen met Drukkerij Holland hebben we een reeks duurzame schrijfwaren ontwikkeld. Onze producten bestaan grotendeels uit papier. En dit papier is bijzonder papier. Herrejan vertelt je er meer over:

20190702_ovdw_19_5804.jpg

“We zijn trots dat we samen met De Groene Planner zo’n mooie collectie hebben mogen maken, waar ons product volledig tot zijn recht komt. Geproduceerd op, door ons ontwikkeld, Nederlands papier met lokaal gemaaid bermgras. Zo maken we van een natuurlijke reststroom (bermgras) weer een grondstof en binden we de opgenomen CO-2. De basis van het papier is ongebleekt, voornamelijk recycled papier uit Nederland met bloemrijk bermgras uit het Groene Hart. We weten precies waar de grondstof, het papier en het product vandaan komen. Kortom, in een transparante keten duurzaam geproduceerd.”

Herrejan Veenema

Eigenaar Drukkerij Holland BV

'circulair en duurzaam ondernemen'

Partner van NL Greenlabel

1000 KG GRAS BINDEN IN PAPIER IS VERGELIJKBAAR MET DE CO2 UITSTOOT VAN EEN AUTO DIE 25000 KM RIJDT.

BLIJF OP DE HOOGTE & LAAT JE INSPIREREN

Volg je De Groene Planner al op Instagram? Regelmatig posts met mooie beelden, plan tips en inspiratie.

bottom of page